Problém špatného stravování zaplavuje civilizaci jako mor. Lidé stále častěji dají přednost tučnému kalorickému jídlu před zdravějším ovocem a zeleninou. Chcete-li, aby vaše dítě v dospělosti sáhlo spíše po zdravém jídle, stolujte s ním společně. Američtí vědci z univerzity v Minnesotě totiž dlouhodobě zkoumali, jaké socioekonomické a osobní faktory mají dopad na stravovací návyky u téměř 400 dětí, které vyplnily dotazník nejprve ve dvanácti, poté ve třinácti a na konec za dalších pět let, tedy v osmnácti letech věku.
Děti, které častěji jedli v rodinném kruhu, v dospělosti sáhly spíše po zdravějším jídle bohatém na zeleninu, vápník, vlákninu a minerály.
Z výzkumu projektu EAT rovněž vyplynulo, že v prvních deseti letech mělo pravidelné jídlo v rodinném kruhu šedesát procent dětí. V období dospívání číslo kleslo na polovinu.