To je zajisté moc hezký PR článek a zajímavý pohled na celý komplikovaný proces výroby strouhanky, ale nikde jsem nenašel ani náznak vysvětlení, proč když si dají tu práci a pačou vlastní těsto pouze na strouhanku, proč musí být výsledné složení strouhanky takové, jaké je.
Pšeničná mouka, pitná voda, droždí, rostlinný olej (řepkový, slunečnicový), jedlá sůl jodizovaná, ječná sladová mouka, žitná mouka, regulátory kyselosti (kyselina octová, octan výpenatý, octany sodné), zahušťovadlo guma guar, emulgátory (E 471, E472e, sójové lecitiny), dextróza, cukr, látka zlepšující mouku kyselina L-askorbová.
Vzhledem k tomu, že jsou ve složení některá éčka vypsána slovně, tak to opticky působí, že je jich tam docela málo.
http://www.zdravapotravina.cz/trvanlive-pecivo/penam-strouhanka-penam-a-s