Názor k článku Syndrom čínské restaurace od Pavel - No, tak si udělejme výlet do historie rad...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2015 0:33

    Pavel (neregistrovaný)

    No, tak si udělejme výlet do historie rad o zdravé výživě.

    Tak třeba vejce. Co si pamatuju, tak se udělalo kolečko:
    Jezte vejce, jsou důležitým zdrojem bílkovin - Nejezte vejce, je v nich vražedný cholesterol - Můžete jedno vejce týdně, ten cholesterol je dobrý (HDL) - Jezte vejce co hrdlo ráčí, jsou důležitým zdrojem Omega3 mastných kyselin.

    Podobné kolečko udělaly tučné ryby.

    Jeden čas (asi před dvaceti lety) se současně propagoval příjem vysokých dávek vitamínu C (3000mg denně) a současně, že člověk má jíst jen to, co přirozeně roste tam, kde žije. Těmto dvěma radám se dá současně u nás vyhovět pouze snědením 10kg syrové kapusty denně (kapusta má svými 300mg C na kg největší obsah vitamínu C z rostlin u nás tradičních), což asi zdraví příliš neprospěje.

    A už za komunistů se tu doporučovalo, tu zase nedoporučovalo jíst rajčata v závislosti na aktuální úrodě. Když ti výživáři svými doporučeními takto lezli do zadního otvoru komunistům, opravdu věříte, že ti samí lidé dnes nelezou stejně ochotně do podobných děr někoho jiného a že jejich rady nejsou motivovány jen jejich osobním prospěchem?

    Ale pokud tupé poslouchání podobných rad nazýváte přemýšlením o tom, co jím, no, asi chápeme slovo přemýšlení každý jinak.

    Já ty rady čtu jen pro pobavení, a že je někdo bere vážně, je vtip ještě o třídu lepší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).