Názor k článku Sýr, který nikdy neviděl mléko. Který z nich to je? od Sten - Naše staré předpisy rozhodně přísnější nebyly. Ještě nedávno...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2012 18:07

    Sten (neregistrovaný)

    Naše staré předpisy rozhodně přísnější nebyly. Ještě nedávno tady lidé nadávali, že tuzemský rum bude tuzemák a pomazánkové máslo bude krém, přestože to není rum a není máslo. Nehledě na zcela jistě „krásné“ vzpomínky na to, kdy kvalitní československé maso byly samé kližky a tuk, který se dnes jako maso prodávat nesmí. A s rostlinným sýrem je to stejné, dělali to už Němci za války a dělali to i komunisti, akorát jste se o tom v Rudém právu nedočetl.

    Btw. ementál se třeba už nemůže jmenovat ementál, pokud to není opravdový ementál. A za to může jen a pouze Evropská unie. Eidam a gouda na tohle teprve čekají.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).