mě se v poslední dobe "velice líbí" to rozhořčení nad tím, že se při´výrobě různých potravin kombínují živočišné a rostlinné prvky. To je tedá opravdu h r ů z a, že některé alternativy sýra nejsou z kravského vemene nebo´jen zčásti. Proboha- copak je náš národ banda neználků? Vždyt ve světě je zcela normální, že se vyrábí sýry klasické ale také sýry pro alergiky, kteří nesmí konzumovat mléko- no ted mi svitlo- ono to není neználkovství- ale docela obyčejné sobectví vás všech gurmánů( jen tak pro zajímavost-máte vy rozčílení sýrožrouti vůbec ponětí co obnáší výroba jednoho litru kravského mléka, potažmo jednoho balení jakéholiv sýra? ) tak až budete příště ohrnovat nos nad alternativami sýra, zkuste aspon trochu pomyslet i na ty lidi, kterým mléko a výrobky prostě nesvědčí. O utrpení krav a telat ani nemluvě.
Problém s chápáním psaného textu? Ten článek nijak neprotestuje proti tomu, že se taková věc prodává, ale protestuje proti tomu, že je vydávána za sýr, ač jím není. To je, jako kdybyste si koupil Mercedes, dodali vám Trabanta a na vaše rozhořčení odvětili, že přece spoustě lidí Trabant vyhovuje, tak proč se rozčilujete.
tak tak, věci by se měly nazývat pravými jmény
A pokud se chci vyvarovat podobných překvapení, udělám ze sebe SUPERKONZERVU, nakupuji Osvědčené značky od Osvědčených výrobců a ne podle ceny (s rizikem že se občas budu muset spokojit se suchým chlebem + co dům dal). A pokud si "budu chtít rozšířit obzory" budu třeba i s pomocí lupy podrobně studovat složení a i tak se psychycky připravím na to, že výsledkem pokusu je většínou neúspěch :)
Bohužel, to nestačí. Kdysi jsem si třeba kupoval dánský bok (výrobce si nepamatuji), byl to výborný uzený bůček bez škrobu. Pak byl najednou nějak divný, tak kouknu na složení, a už v tom byl škrob a masa méně. Stejný výrobce pod stejným názvem za stejnou cenu najednou dodával hnus. A tuto zkušenost jsem udělal několikrát. Takže jedině nakupovat s lupou a u každého výrobku, i toho, co kupuji denně, složení kontrolovat.