Vlákno názorů k článku Syrové mléko „přenáší“ encefalitidu od Trobo - Tak mne ani nepřekvapilo, když jsem viděl nadpis,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2014 19:17

    Trobo (neregistrovaný)

    Tak mne ani nepřekvapilo, když jsem viděl nadpis, kdo mohl tento článek napsat. Kdo zaplatil článek? Madeta? Tak, jak si zaplatila antireklamu na mléčné automaty?
    Najsděte si svého dodavatele, prohlídněte si jeho chlívce a hned poznáte, jak se ke všemu má a jak pečuje o své miláčky..... co můžetze čekatod jeho mléka.
    Mám svého dodavatele. Mléko za 10,-, kozí 20,-, máslo 25,-, tvaroh 60,- atd. Madeto apod. jděte se s obarvenou vodou někam.

    Takto malým zemědělcům nepomůžete. Místo, abyste rozvedli, jak se má mléko upravovat, tak tento autor )ne poprvé) straší. Tento portál má být pro zdravou životosprávu a ne pro komerční sdělení.

  • 26. 6. 2014 20:12

    Rybářová (neregistrovaný)

    Nevím o čem píšete Bububu :-) Pokud si mléko koupím syrové vždy ho převařím. I od malého zemědělce. Nevím proč bych si od něj mléko po přečtení tohoto článku nekupovala a kupovala od Madety. Přečtěte si ještě jednou ten článek... staři 72°C a je bezpečné.

  • 27. 6. 2014 11:28

    asdfa (neregistrovaný)

    Tak nevím o čem píšete Vy paní Rybářová, ale asi znalosti o distribuci mléka budou na NULE.

    K tomu syrovému mléku, automatům a vašemu převaření. S mléka s atomatů se bez převaření "pos,,,u" jenom ti lidé co ho nepijí alepoň 1-2 za 5-6 měsíců? Protože nemají ve střevách mikroflóru co tomu brání. Ale to se vám stane 2-3x a pak nemáte problém. To semé vás postihne, když pojedete na dovolenou do zahraničí a nikdo nekřičí "je to probllém, budem převařovat jídlo".

    Za další, na skutečně nebezpečné věci se dělají testy, takže pasterizací zabijete i ty "dobré" bakterie=dostanete břečku jak od madety.

    Takže, když vám t vyhovuje, převařujde, což je proces kdy je tzeplota hoooodně nad 72 stupňů, ale vy jste určitě myslela psaterizacei ne převařování...

    Asi problém se znalostmy nebude u BUBUBU, ale u nějaké Rybářové, co je chytrá jak rádio, proč ne, přečetla si časopis pro dámy co píšou nanynky pro nanynky a pteĎ děláte chytrou....

  • 27. 6. 2014 14:03

    Rybářová (neregistrovaný)

    Když dochází argumenty, nastupují urážky. S takovými lidmi těžko diskutovat...
    Přečtěte si pravidla pro diskutující a netrollte.

  • 27. 6. 2014 14:33

    thr

    Malá poznámka - pokud si článek přečtete, tak zjistíte, že se týká encefalitidy a je v něm výslovně uvedeno, že kravského mléka se konkrétně tento problém týká velmi výrazně méně, primárně se zmiňuje kozí..

    Další možné problémy jsou na zcela jinou diskusi, obecně ale zmíněné aféry kolem mlékomatů se týkaly bakteriální kontaminace, z čehož se s prominutím poděláte i s mikroflórou, vzniklo to asi nějakou chybou při rozvozu nebo ve funkci mlékomatu. Zrovna tak vám "mikroflóra" nepomůže ani při vypití kozího mléka při zmíněné nákaze encefalitidou, její smysl je v tom, že někomu vadí "pravé mléko" i bez jakékoli kontaminace.

    Faktem je, že převaření vyřeší velkou část možných komplikací a když holt má někdo problém přímo s mlékem, tak má smůlu.

  • 30. 6. 2014 21:47

    petr (neregistrovaný)

    Aha takže mléko z farmy.cz,které je světe div se pasterované je stejná břečka jako od Madety? Nenechte se vysmát! Akorát máte blbý kecy a nic víc!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).