Příprava kukuřičných tortill není nijak namáhavá ani složitá. Stačí vám jen voda a kukuřičná mouka, dvě složky, z nichž připravíte těsto, ze kterého formujete menší placky. Ty následně opékáte na pánvi, nebo z nich připravíte pupusu. Tak jako to dělají ženy ze Salvadoru. Prostory, ve kterých toto jídlo připravují, by sice nahnaly strach i otrlým potravinovým inspektorům, ale vy si podobnou dobrotu můžete připravit doma, v podmínkách, na které jste zvyklí.
Do připravených syrových kukuřičných placek vložíte jemnou náplň z masa, zeleniny, fazolí nebo sýru ve formě pasty. Poté přidáte další plát těsta a náplň tak zcela zabalíte. Dále je nutné znovu vytvarovat naplněnou syrovou placku do požadovaného kulatého tvaru (nejrozšířenější způsob je prosté přehazování placky z ruky do ruky). Takto připravené placky, široké deset až třináct centimetrů, smažíte nebo opékáte na pánvi (nebo přímo na plátech kamen). Jako příloha se k pupusas obvykle podává rajčatová omáčka a curtido (zeleninový salát s octem z hlávkového zelí, mrkve, cibule). Pupusa je jídlo, které je velmi populární a rozšířené ve středoamerickém Salvadoru.
Použité zdroje: Wikipedia