Názor k článku Za úpadkem plísňových sýrů stojí moderní technologie od barbalo - Děkuji za článek. Mám rád klasické plísňové sýry...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2011 6:22

    barbalo (neregistrovaný)

    Děkuji za článek. Mám rád klasické plísňové sýry a právě v létě jsem se jejich výběru hodně věnoval. Chuťově nejspokojenější jsem s klasickým Hermelínem z Pribiny Přibyslav. Objevem léta pro mě byl Président Karel IV. od Lactalisů (patrně Praha). Jemná struktura odpovídající mnohem dražším sýrům, ale mírně nepříjemně nahořklý, cena velmi příjemná. Na zkoušku byl dobrý, ale dám asi příště přednost Hermelínu. Častým zklamáním je pro mě Sedlčanský Hermelín z Povltavských mlékáren. Chuťově průměrný, často tvarohovité nevyzrálé struktury, kterou nespraví ani několik dnů při pokojové teplotě k tomu mohutná reklama. Sedlčanský Hermelín je pro mě až příliš často zklamáním a příliš rád ho nekupuji. Úsměvný je pak spor Povltavských mlékáren s Lactalisem, že reklama na Karla IV. poškozuje pověst Sedlčanského Hermelínu. Ostatně, nápis "Président Karel IV." si sám o sobě zaslouží kritiku. Pak následuje nepřeberné množství laciných plísňových sýrů z Polska a Slovenska za ceny "pod výrobními náklady". Zde mi vadí často zcela nevýrazná a nezajímavá chuť. V zásadě nevím proč takové sýry konzumovat? Mezi ukázku "plastových" sýrů řadím levný německý plísňový sýr z Lidlu v provedení klasickém (zelený obal) a nízkotučném (modrý obal). Zaručená sterilní kvalita, sterilní nevýrazná chuť. Opět zde nevidím důvod ke konzumaci a jejich nákupu se vyhýbám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).