Vlákno názorů k článku Za úpadkem plísňových sýrů stojí moderní technologie od barbalo - Děkuji za článek. Mám rád klasické plísňové sýry...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2011 6:22

    barbalo (neregistrovaný)

    Děkuji za článek. Mám rád klasické plísňové sýry a právě v létě jsem se jejich výběru hodně věnoval. Chuťově nejspokojenější jsem s klasickým Hermelínem z Pribiny Přibyslav. Objevem léta pro mě byl Président Karel IV. od Lactalisů (patrně Praha). Jemná struktura odpovídající mnohem dražším sýrům, ale mírně nepříjemně nahořklý, cena velmi příjemná. Na zkoušku byl dobrý, ale dám asi příště přednost Hermelínu. Častým zklamáním je pro mě Sedlčanský Hermelín z Povltavských mlékáren. Chuťově průměrný, často tvarohovité nevyzrálé struktury, kterou nespraví ani několik dnů při pokojové teplotě k tomu mohutná reklama. Sedlčanský Hermelín je pro mě až příliš často zklamáním a příliš rád ho nekupuji. Úsměvný je pak spor Povltavských mlékáren s Lactalisem, že reklama na Karla IV. poškozuje pověst Sedlčanského Hermelínu. Ostatně, nápis "Président Karel IV." si sám o sobě zaslouží kritiku. Pak následuje nepřeberné množství laciných plísňových sýrů z Polska a Slovenska za ceny "pod výrobními náklady". Zde mi vadí často zcela nevýrazná a nezajímavá chuť. V zásadě nevím proč takové sýry konzumovat? Mezi ukázku "plastových" sýrů řadím levný německý plísňový sýr z Lidlu v provedení klasickém (zelený obal) a nízkotučném (modrý obal). Zaručená sterilní kvalita, sterilní nevýrazná chuť. Opět zde nevidím důvod ke konzumaci a jejich nákupu se vyhýbám.

  • 7. 10. 2011 20:16

    Bara (neregistrovaný)

    Tak my jsme dlouhou dobu kupovali Krale syru, protoze Sedlcansky hermelin, nam take nechutna - je takovy bez chuti i vune.
    Ale ted jsme jiz 2x koupili prave ten levny "camembert" z Lidlu, tucnou i netucnou variantu a moc nam chutna...

  • 10. 10. 2011 0:52

    Krakonoš (neregistrovaný)

    Taky si obcas koupim ty levnasky z lidlu, chutove je to takove, ze vnimam, ze to neni emental, ale cosi jako syr s plisni na povrchu. Ono jde taky o to, jestli to clovek sni hned, jak to koupi, nebo to necha troska vyzrat, proste nekdy je lepsi, nekdy horsi. Taky si koupim nounejmaka z Albertu, patrne z Polska. Chutna mi smrdutak na styl Romadur, nabizi to i Lidl, kolem 35 kc malej kousek, vzdy mam nutkani to sezrat cele na posezeni, nebo spise postati, rezu, rezu a je to sezrano. Ono to chce nechat i na pozorovani potraviny kontrolovane zkazit, trebas takove mleko 1,5 procentni, si pamatuju jako decko, ze mleko jak v modrem tak i cervenem pytliku kdyz skyslo, vytvorila se husta cast, ktera se dala snist. Ted, kdyz necham zkazit krabicove mleko, vznikne nahnedla tekutina, ktera priserne smrdi a i chutna, neco jako savo. Protoze v te vode neni nic, co by se podobalo mleko, vsechno je vykradeno, jenom aby to bylo levne a byla na tom jeste 40ti procentni marze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).