Názor k článku Taky děláte bramborovou kaši špatně? od Peter - Ja len suhlasim s Fráňom Je tam postup typu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 6. 2017 14:10

    Peter (neregistrovaný)

    Ja len suhlasim s Fráňom

    Je tam postup typu piškóta
    piškóta

    "České slovo piškot totiž vzniklo zkomolením či přizpůsobením německého, úplně přesně německo-rakouského Piskotte, které vzniklo z italského biscotto, což bylo z latinského biscoctus. Když si latinské slovo doslova přeložíme, dostaneme spojení "dvakrát pečený". Jde totiž o složeninu ze slov bis, tedy dvakrát, a coctus, pečený. "
    http://www.rozhlas.cz/regina/slova/_zprava/piskot--71065

    A prečo 71 stupňov. Pri viac stupňoch sa ničia škrobové bunky.

    a energia je priamoúmerná teplote a času.

    71×20=1420

    pri 60 stupňoch
    1420/60=23 minút 40 sekúnd

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).