proč to udělat jednoduše když to jde složitě že?,já mám vyzkoušeno že když je dobrá brambora tak se kaše povede perfektní, a když je špatná tak se nepovede a hotovo,z ho*na bič neupletete!.já dělám kaši následovně: okrájím bramboru a nakrájím na kostky,dám do hrnce, osolím zaleju vodou a přivedu k varu,cca po 25 minutách(záleží na bramboře jak se rychle rozvařuje) vypnu vařič a sleju vodu,potom dám máslo, mléko a většinou přisolím a namixuji vidličkovým šlehačem,podle potřeby a chuti přisoluji a dolévám mléko,jak píšu když je kvalitní brambora tak bezkonkurenční krásně napěněná kaše :)
to co tady popisujete je bramborove pyré a né kaše. Ale máte pravdu v tom, že ten to postup naprosto stací. Ja ale doporučuji jednu vec. Kdyz uvarite brambory tak vylejte a brambory dejte zpet do toho hrnce. Pridejte maslo a smetanu (popripadne mleko) a privedte do varu a asi minutu to mleko s maslem povarte. Zarucuji ze se brambory nebudou lepit a hlavne se z nich neztrati zadna chut. On totiz figl je hlavne v tom mlece a nebo smetane s maslem ktera se mixuje za tepla a ne za studena.