Názor k článku Tavené sýry už nepatří na pranýř od Miloslav Ponkrác - „Kde se v tom článku hodnotí vliv na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2013 12:38

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    „Kde se v tom článku hodnotí vliv na zdraví?“

    Především v nadpise článku. Pokud něco nepatří na pranýř, znamená to, že proti dané věci/potravině nelze nic namítat, tedy mimo jiné nelze mít námitky ani ohledně jejího působení na zdraví. Tedy nadpis budí klamný dojem, že tavené sýry jsou naprosto bez vady vůči zdraví.

    Additionaly: Znovu říkám, v normálním světě by se tvrzení „potravina splňuje normy“ rovnalo tvrzení „potravina neškodí zdraví“. To se samozřejmě už dávno neděje, zdraví škodlivé potraviny klidně splní normy.


    „Je tam jen napsáno, že kontrolované tavené sýry byly opravdu tavené sýry.“

    To v článku napsáno opravdu není. Tavené sýry byly kontrolovány pouze v několika velmi málo parametrech, tedy pouze z hlediska obsahu tuků a senzorického hodnocení. Tečka. Nic více kontrolováno nebylo.

    Tedy nebylo kontrolováno ani to, zda tavené sýry odpovídají ve všech parametrech norem, zda splňují vše, co mají. Ani zda nejsou z náhražek. Pouze zda splňují obsah tuků a správných tuků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).