Na solidním webu bych takový článek potravinářské lobby čekal jedině spolu s publikovaným názorem protistrany. Na tom, že tavené sýry jsou nevhodné zvláště pro děti, trvám. Některá éčka možná neškodí, ale ty tavicí soli v tavených sýrech jsou dost velké svinstvo. A hlavně jsou známkou, že potravina není kvalitní. Dobré čerstvé potraviny žádná éčka nepotřebují. Už sám fakt, že mléčný výrobek - tavený sýr má poměrně dlouhou dobu trvanlivosti, svědčí o tom, že něco není v pořádku. Myslím, že autoři nemají patent na to, označovat co jsou mýty a co ne.
Osobně mě nechávají tavené sýry klidným. Asi největším problém u nich jsou tavící soli, avšak nikoliv kvůli solím samotným, ale kvůli tomu, že tyto soli obsahují fosfor, který tělu asi příliš neprospěje. V omezené míře není s tavenými sýry problém, problém nastává, pokud jich zkonzumujete větší množství nebo jste citliví na fosfor. Osobně však dám raději přednost tvrdšímu sýru, nerad v noci světélkuji, ruší to při spaní.:-)