Hlavní navigace

Tesco nabízí ovoce v krabičkách. Proč na jedné straně plasty šetří, na druhé plýtvá?

Sdílet

 Autor: Tesco
Tesco přišlo s novinkou, kterou nabízí v chladicích pultech. V jednadvaceti prodejnách nově zakoupíte nakrájené ovoce a zeleninu určené k okamžité konzumaci. Propaguje je pod názvem Lehká svačinka.

Tesco v minulém týdnu přišlo s informací, že spouští nový projekt zaměřený na zdravé stravování. „Ve vybraných prodejnách nyní zákazníci nakoupí pod názvem ‚Lehké svačinky‘ balení čerstvého krájeného ovoce, které je připraveno ihned ke konzumaci,“ uvedl řetězec. Jaké jsou jeho výhody a jaké nevýhody?

Nakrájená kedlubna i hrstka jahod

V gramáži od 80 do 220 g si můžete koupit krájené mango, ananas, kiwi, meloun, pomeranč, borůvky, jahody, hroznové víno, semínka granátového jablka nebo kokos. Ze zeleniny pak ještě krájené kedlubny. Tedy plody, které si lze běžně koupit čerstvé, nebalené s tím, že si je ke konzumaci připravíte doma, případně v zaměstnání.

„Zákaznici si samozřejmě mohou koupit celý ananas, meloun nebo kokos v Tesco. V krabičkách je ovoce připravené k okamžité konzumaci, tedy již zbavené odpadu – oloupané, nakrájené,“ říká pro server Vitalia.cz tisková mluvčí Tesco, Iva Pavlousková.

Díky nakrájení přímo u dodavatele si tak dle tiskové mluvčí můžete dopřát i ovoce, které je pro vás příliš velké, nesnědli byste ho čili byste si takovou zdravou svačinku sami nepřipravili. „Nabídkou lehkých ovocných svačinek dáváme zákazníkům možnost vybrat si zdravější varianty svačin,“ doplňuje mluvčí.

Tesco hodně plastů ušetří, a pak…

Tyto Lehké svačinky Tesco nabízí, jak bylo uvedeno, v krabičkách, v plastových krabičkách. To stejné Tesco, které se před pěti lety pyšnilo tím, že ušetřilo 308 tun plastů díky systému opětovného použití ramínek značky F&F, že ztenčili tloušťku balení krmiv pro psy a kočky, čímž ušetřili 6 tun plastů za rok. 

Dva roky zpátky přestali balit dva kusy cuket do igelitových sáčků, ale začali je přelepovat papírovou páskou, kiwi a avokádo vymanili z plastových vaniček. Letos Tesco začalo využívat inovativní balení mletého masa vlastní značky, čímž dosahují úspory plastu o více než 80 %. (Podobně šetří plast i Lidl.)

Líbí se vám nový projekt Lehké svačinky?

Není škoda, že na jedné straně Tesco vymýšlí, jak plasty ušetřit, jak se hezkými čísly veřejnosti pochlubit a na druhé plasty používat tam, kde jsou zbytečné? Balit jahody po pár kusech, oloupat a nakrájet kiwi, navíc plody nemusí být vůbec krájené a balené „dnes“. „Trvanlivost ovocných svačinek se liší podle složení od 4 do 7 dnů,“ dozvídáme se od tiskové mluvčí Tesco, která podotýká, že pokud se však blíží datum expirace, tak svačinky výrazně zlevňují až na 75 procent.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).