Názor k článku Test citronů: Zbavíme se omytím pesticidů? od K> - „Pokud je kůra po ošetření plodu oddělena a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2014 10:03

    K> (neregistrovaný)

    „Pokud je kůra po ošetření plodu oddělena a použita dále samostatně, mohou koncentrace reziduí v takovém produktu dosahovat opravdu vysokých hodnot. Z toho důvodu nelze doporučit kůru z ošetřených citrusů pro strouhání do pečiva, sušení ani kandování,“ zdůrazňuje prof. Hajšlová.

    Tady asi bylo mineno, ze kdyz budu jist primo kandovane ovoce tvorene hlavne kurou, koncentrace budou vysoke -> nejist. Ale kdyz si nastrouham do peciva, bude koncentrace stejna nebo mensi jak v puvodnim citronu (halvni cast tvori testo a ne kura), takze by to nemelo vadit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).