Myju citrony teplou vodou a prostředkem na nádobí ještě před tím, než je ukládám do lednice a nejsou s tím žádné problémy - že by zůstávala nějaká rezidua, nebo se tím ovlivnila chuť či aroma kůry. Saponát se normálně opláchne, za tu chvíli se nemá šanci do kůry nějak vpít. Podotýkám, že používám zelený pur nebo žlutý jar, které nijak výrazně nevoní. Zkuste to a uvidíte.
To samé dělám s kupovanými hrozny - zavřu do plastové potr. krabice, kápnu kapku jaru, napustím teplou vodu, zavřu, protřesu, rozdělám, vyleju, poté velkým množstvím studené vody vyplavím mydliny - jsou lehčí, než voda a vyplavou hned na povrch. Sleju a znovu propláchnu. Nikdo by nepoznal, jak důkladným mytím hrozny prošly. A ty jsou mnohem více chemicky ošetřované, nyní se k nám vozí ze zemí třetího světa, kde se v neregulovaném množství používají pesticidy v civilizovaném světě roky zakázané, někdy jsou jimi hrozny i cítit, jelikož sám mám zahradu s vinohrádkem, s postřiky mám také co dočinění a za ta léta už cosi po čichu poznám.