Tuhle tabulku je možné stáhnout do mobilu a je to veliký pomocník při nákupu.
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek
Zvláště, pokud máte malé děti, a nechcete, aby byly hyperaktivní či jinak touhle chemií zdravotně postiženy. Školáky učte hezky chemii, aby mohly udělat kvalifikovaný nákup potravin bez ztrát na zdraví.
To jsme to ve jménu pokroku a ekonomického růstu dopracovali, že dobrovolně ničíme sami sebe. To žádný živočich neudělá, člověk klíďo jde proti sobě. Pohodlnost a požitek vítězí.
Ještě lepší je koupit si solidní celokovový hrnec, večer ho naplnit přísadami, zalít vodou, přiklopit a strčit přes noc do trouby na nějakých těch 150-180 stupňů. Dělá se to samo, nepřekypí to, neodvaří se to. Ráno to jen scedíte, necháte vychladnout a seberete lůj, který si schováte na smažení. Jediný čas, který skutečně vynaložíte, je cca deset minut na přípravu.
Ovšem pro pěknou barvu a výraznější vůni se vyplatí celou várku nejdřív jen lehce podlít a nechat tak hodinku zapéct do zlatohněda, pak teprve dolít zbytek vody. Ale to už je spíš zmlsanost, než nezbytnost. :))