Faktická poznámka:
- To, že zde příspěvky haní palmový olej, je čistě tvá fantazie.
- Jestliže píšeš o "honu na čarodějnice" u sádla, másla, přirovnáváš to zřejmě k palmovému oleji.
- Co "honem na čarodejnice" míníš? Hádám, že zdravotní (ne)závadnost. O té, jak už tu zaznělo, bezpečně víme jen to, že z palmového oleje okamžitá otrava nehrozí, a že dlouhodobé účinky PA jsou neznámé. Tedy kromě jedné jediné studie, prováděné v zcela jiných podmínkách, stravování, životospráva, podnebí, genetika atd. Ono už zde bylo spousta látezek, i léčiv, které podle jedné studie měly být nezávadné, či naopak super prospěšné, a ukázalo se, že je to jinak....
- Zcela ti uniká to nejdůležitější: výzkum konstatuje masivní promoření potravin náhražkou PA, namísto mléka a smetany, ty náhražko. Které se netýká jen těch nejlevnějších značek, ale i těch nejdražších. Viz. třeba asi nejdražší nanuk na trhu: Magnum, porovnej "místním chutím přizpůsobený" s nepřizpůsobeným smetanovým originálem v Německu.
A já už se výrobcům odpadu ani nedivím, že šidí, když mají takové uvědomělé zákazníky, jako jsi ty. To by byli vůči tobě hloupí, kdyby se chovali jinak.