To je tedy hloupý názor, příprava kávy stejně jako dalších nápojů má své generacemi prověřené postupy zaručující optimální výsledek. Postupů pro získání kvalitní kávy různého charakteru je několik. A tzv. český turek mezi ně opravdu nepatří, to je prostě hnus. A rozpustná káva je taky nouzovka, ovšem stále lepší než ten turek.
Na tom "turkovi" je hrozný už ten název. Kdyby se tomu říkalo "česká káva", neřeknu, ale tak, jak je v české kuchyni zvykem, se naprosto zmršil postup, jak se dělá káva v Turecku, a hrdě se to nazvalo "turecká káva". Podobné je to s espressem - italské espresso je prostě něco jiného než to české. Daleko víc se mi líbí přístup Rakušanů - pokud se jejich malá káva liší od espressa, tak jí neříkají espresso, ale Kleiner Brauner. U nás v restauraci nabídnou třeba Cordon blue, vůbec netuší, že to má být z telecího, a ještě to napíšou špatně s G na začátku.
Český "turek" nemá s "tureckou" kávou nic společného, možná jen tu vstupní surovinu. Náš turek - největší prasečina v oboru "vaření" kávy.V kávových zrnech pražením vznikají vysoce KARCINOGENNÍ látky a ty se d l o u h ý m louhováním na dně "turka" vyplavují. Dale -část nesedimentovaných, spařených,mletých částic se dostává do žaludku, kde dráždí a poškozují jeho stěny. Některá čuňata ještě po dopití lógr lžičkou konzumují-prý jim to chutná. K tomu cigáro a Rakovino zdar a hlavně dobrou chuť !!!
Když Kávu, tak espresso,presso apod.,v krajním případě Nesc.Gold.