naprosto souhlasím ;-) Nevím, kde se vzala informace, že italové pijí epresso. Ale chápu, že čecháčci ví vše nejlépe a i člověk, který umí stiknout tlačítko na přístroji je expertní kávový barista... :-D
Ještě tu schází oslavný článek na rozpustou "kávu".
Presovač jsou úplně vyhozené peníze, podle mě. Člověk, který je schopen pít kávu z presovače, kde je voda klidně i týden, na kávu svítí slunce, stejně pozná jestli jsou v ní semleté pražené bukvice nebo opravdu kávová zrna.
Osobně mám kávu opravdu rád, rád experimentuji s různými dodavateli, oblastmi pěstování. Za mně je kvalita káva i vody neuvěřitelně důležitá a velmi podceňovaná. Mám doma jak moka konvičku, tak džezvu. Kávu si melu sám. Někdy si dám rád arabskou kávu s kardamomem, jindy moku. Ale napěněný hnus bůhví z čeho, no děkuji, to raději vodu.
Smutné na tom všem je to, že že lidi jsou líní jak pr**ata, všechno musí být na tlačítko. Za chvíli si ani netřou zadek ;-(