i tu vodu z kohoutku musí někdo natočit a donést, někdo musí odnášet prázdné karafy, někdo musí ty karafy po použití umýt a vyleštit a někde skladovat - všechen ten obslužný a obsluhující personál chce za práci mzdu, a z té mzdy chce stát svůj desátek. a možná to pak host nepije z karafy, ale chce k tomu i sklenici?
pokud to dá hospodský bezplatně, zaplatí to ostatní hosté v ceně ostatní konzumace. a to ještě doufám, že by nikdo nebyl tak oráchlý, aby si do hospody došel jen na tu vodu zdarma.
asi něco jiného je dojít se nachlemtat na záchod z kohoutku - a něco jiného je sednout si na placené místo v hospodě, a dožadovat se servisu donosu vody za peníze jiných - ve vychlazené karafě, k tomu sklenice, a možná frapíček citronu, hrstku ledu, a dětem brčko? a ...... guláš s knedlem, vše zadáčo? není nic takového jako voda zdarma. ani ta kohoutková.
Představte si, že existují restaurace i na malých městech, které před hlavním chodem servírují navíc salát na povzbuzení trávení. Dokonce i takové, ve kterých mi už před lety na požádání přinesli "pravou točenou vodu", protože starou z lahve nepiju. V některých restauracích si totiž svých platících zákazníků váží. Ne v každé se razí heslo, host do domu, hůl do ruky. Ví totiž, že spokojený zákazník je často i věrný zákazník. U Lakoty bych se najedl max. jednou a šel bych dál. Potom se nedivte, že si nedokážete udržet zákaznáky. Kyselý ksicht místo pozdravu. Špinavé prostředí, umaštěné jídlo, kohoutková voda za masný příplatek... Ta kohoutovka je min., který můžete u zákazníka posbírat kladné body za hubičku.
no jiste, zakazanik co kouka jen na to jestli dostane nekde neco zadara je nejloajalnejsi :)))
kolik pak jste provozoval restauraci, ze delate takove zavery?
o profitabilite restaurace absolutne nerozhoduje zda vam daji kohoutkovou zadara, podstatna je kvalita jidla, servisu a cistota prostredi. kvuli tomu se zakaznik vrati, ne pro kohoutkovou zadarmo.
ikdyz i taci se nejdou. je to videt zejmena na silvestrovskych oslavach firem. clovek ktery cely rok chodi do restaurace cumlat 2 desitky za vecer si klidne strha drzku a pusti do sebe 10 plzni kdyz to plati firma, proste klasicky "kohoutkac".