Názory k článku Test margarínů: Čím méně tuku, tím více vody

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2015 9:11

    Daffy (neregistrovaný)

    Škoda že při kopírování z d-testu vypadlo toto:

    Zeptali jsme se dvou odbornic na výživu. „Při redukční dietě je nutné jíst dostatek zdravého tuku, jinak se budeme přejídat sacharidy a budeme tloustnout. Nevidím důvod jíst průmyslově vyrobený tuk, když máme k dispozici máslo, sádlo a kokosový nebo olivový olej,“ říká nutriční terapeutka Ing. Anna Jermářová.
    Podobná slova volí i pedagožka a výživová poradkyně Ing. Hana Střítecká z občanského sdružení Zdravá potravina: „Pokud je člověk zdravý a konzumuje zdroje omega 3, ať už ryby nebo oříšky či semínka, není důvod jíst ztužené rostlinné tuky a upírat si máslo. Pokud však je potřeba snížit příjem tuku, je margarín varianta, která může navíc být i zdrojem zmiňovaných omega 3 a 6 nebo vitamínu D. Ale i zde by mělo platit, že bychom si měli vybírat takové, které mají co nejméně konzervantů.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).