Názor k článku Test prokázal, že je český česnek silnější než čínský od FJ - Nadpis i vyznění článku naprosto neodpovídá naměřeným hodnotám....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 11. 2020 11:04

    FJ

    Nadpis i vyznění článku naprosto neodpovídá naměřeným hodnotám. Já vidím něco jiného:

    Ve italském, resp. španělském česneku je o 20,56, resp. 18,69 % více než v českém.

    V českém česneku je téměř o polovinu - přesně o 48,61 % - aliinu více, než v čínském, což dobře odpovídá všeobecně přijímanému názoru. Na to není potřeba žádné složité měření.
    Jak takový rozdíl potom vnímají chuťové pohárky v ústech zjišťováno nebylo - a lze se domnívat, že vjem může být nelineární, podobně jako např. vjemy sluchové, a tedy čínský česnek se jeví ještě slabší, než skutečně je.

    Dalším aspektem, co bohužel vědci neměřili, a je neméně důležitý, je chuť samotná a hlavně fakt, že dovozové česneky - a ten čínský obzvlášť - jsou velmi často zatuchlé, takže dokáží spolehlivě zničit vaše jídlo.

    Další z celé řady článků dokládající klesající úroveň redakční práce na Vitalii... Dobré je také si po sobě článek přečíst - v seznamu česneků máte španělské uvedeny dvakrát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).