Názor k článku Test potravin: Chutná nám kvalita, nebo si vystačíme s málem? od kapitán Nemo - To "odstranění tuku a doplnění mléčné bílkoviny" se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2015 9:02

    kapitán Nemo (neregistrovaný)

    To "odstranění tuku a doplnění mléčné bílkoviny" se provede velice jednoduše a levně odstředěním (v malém se provádělo v minulém století možná už před první světovou válkou na každém statku, rozhodně pak mezi světovými válkami).
    Získaný tuk se prodá jako smetana, případně se zpracuje (rovněž relativně jednoduše a levně) na máslo.
    Naopak,
    pokud by se reklamou a "zdravotní osvětou" nevytvořila poptávka po nízkotučných výrobcích, byl by problém co s odstředěným mlékem.
    Přitom stači se nepřežírat a přiměřeně se hýbat (ano, platí i pro mě :) ).

    Pozoruji že jako společnost jsme na úspěšné cestě k úplnému zblbnutí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).