Názor k článku Test tuků a olejů: Jak to vidí kuchař od N. - Na smažení je výborný arašídový nebo hroznový olej....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2014 9:59

    N. (neregistrovaný)

    Na smažení je výborný arašídový nebo hroznový olej. Oba vydrží vyšší teploty a jsou chuťově neutrální. U nás se seženou 0,5 l za cca 70 Kč (tedy srovnatelné s olivovým olejem) zrovna v tom Kauflandu.
    U nás nejsou moc známé, ale ve světě na nich smaží hodně šéfkuchařů.

    Co se týká toho přepuštěného másla, tak souhlasím s jiným příspěvkem v diskuzi, to v článku není žádné přepuštěné máslo, ani to nemůže mít tu krásnou vůni a chuť. Ta vznikne, až když jsou ty sražené kousky bílkoviny nažloutlé (pozor, ne hnědé, to je pak spálené!).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).