Jenomze to je stale dokola.
Na zacatku se prohlasi, ze nasycene mastne kyseliny jsou spatne. Bez jakehokoliv dukazu.
Pote se provede rozbor.
A pote se, zcela neprekvapive, rekne, ze tuky s vysokym podilem nasycenych mastnych kyselin jsou nezdrave.
V tomhle typu "zkoumani" se jenom dochazi k predem stanovenym zaverum. Je to definice kruhem - rekneme, ze NMK skodi, pak rekneme, ze je kokosovy olej skodlivy. A proc? No protoze ma vysoky obsah NMK. Ne ze bychom k tomu meli jakykoliv dukaz, Jako by na svete nezily treba narody Polynesie (treba Tokelau, Kitava) s vysokym obsahem kokosoveho oleje ve strave a s mnohem nizsi incidenci SCO nez mame my, co prece vsechno o strave vime.
http://wholehealthsource.blogspot.cz/2010/07/tropical-plant-fats-coconut-oil-part-i.html
Co na tom, ze v primem srovnani porazi panensky kokosovy olej ten slunecnicovy. My mame svuj dukaz kruhem.
http://wholehealthsource.blogspot.cz/2010/08/tropical-plant-fats-coconut-oil-part-ii.html