"nadmerny prisun sodiku" je dost velke zjednoduseni a zabyvat se jim je pohybovat se mimo realitu. Jedi ti vysokotlakari sul po lzicich jen tak? A kdyz s tou soli prestanou, hladina sodiku klesne, je to vsechno zase ruzovy? Asi tezko. Ono taky s tou soli (nebo pozdeji uz bez soli) si totiz obvykle daji i hranolky nebo vselijake jine dobroty. A k tomu obvykle neholduji pohybu nebo aspon relativne aktivnimu zivotnimu stylu. Zdrave telo umi hospodarit se sodikem i umi regulovat tlak jako takovy. Jenze, zase tu mame pekne zjednodusovani a marketingove prilezitosti pro potravinarsky prumysl. A studii, clanku a vseho je samozrejme spousta, ale to je na spoustu nesmyslu. U tech lepsich se ale dozvite, ze dukaz stale jeste chybi, i presto, ze jsou mraky vyzkumu.
Jinak jeste k tomu Vasemu ockovani - to je samozrejme jedna z vetvi, kde jede marketing na plne obratky. Takze vyzkumy maji svoje specificke stanovovani cilu a cest, jak k nim dorazit. Myslite, ze uverejni taky vysledky, ktere jsou v neprospech jejich vlastnich produktu?