Názor k článku Test tuků a olejů: Jak to vidí technolog od Mary - Je zvláštní, že před nějakými desítkami let byl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2014 1:00

    Mary (neregistrovaný)

    Je zvláštní, že před nějakými desítkami let byl řepkový olej dost rizikový kvůli obsahu kyseliny erukové, což je dnes celkem vychvalovaná n-6 mastná kyselina. Tenkrát byla v podezření z karcinogenity.
    Další věc je velmi podstatná, a to, že oleje, vyráběné extrakcí do rozpouštědel, obsahují stopy benzínu nebo hexanu. Tato rozpouštědla opravdu nemají v lidském těle co dělat. Ostatně jako spousta dalších uměle přidávaných chemikálií do potravin- často úplně zbytečně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).