Názor k článku Test tuků a olejů: Jak to vidí technolog od Pavel - No, já si na chleba pořád mažu jenom...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2014 8:30

    Pavel (neregistrovaný)

    No, já si na chleba pořád mažu jenom a pouze poctivé máslo.

    V pečivu je tuk palmový či kokosový, protože se s ním lépe pracuje (za pokojové teploty je tuhý, a proto se lépe porcuje a zpracovává).

    Stejně tak, když je ve složení cukrovinky, müsli tyčinky apod. napsán "rostlinný olej", jedná se o olej palmový nebo kokosový.

    Řepkový olej je možná v olejovkách (má tam být olivový, ale kdo by ho tam dneska dával, že), na nich se výrobci také neobtěžují druh oleje upřesnit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).