To je jen další pohled výživáře (lépe řečeno hodnocení chemika, kterak tuky vyhovují výživářským dogmatům). Pod slovem technologie si přestavuji trochu jí obor činností, než hodnocení vlivu na lidské zdraví.
A závěr z toho je úžasný. Tuky vhodné na tepelnou přípravu škodí zdraví, tuky prospěšné pro zdraví zase nelze použít v teplé kuchyni. Takže si budeme všichni kapat řepkový olej na chleba, a budeme zdraví na 1764%.
No, já si na chleba pořád mažu jenom a pouze poctivé máslo.
V pečivu je tuk palmový či kokosový, protože se s ním lépe pracuje (za pokojové teploty je tuhý, a proto se lépe porcuje a zpracovává).
Stejně tak, když je ve složení cukrovinky, müsli tyčinky apod. napsán "rostlinný olej", jedná se o olej palmový nebo kokosový.
Řepkový olej je možná v olejovkách (má tam být olivový, ale kdo by ho tam dneska dával, že), na nich se výrobci také neobtěžují druh oleje upřesnit.
Pečivo od Penamu určitě neobsahuje palmový tuk, a už vůbec ne kokosový, který je dost drahý. Já o tom co říkáte velmi silně pochybuju, možná to platí pro listové a plundrové těsto ale ne pro normální rohlíky a housky.
V trvanlivých potravinách je tuk palmový, to je pravda, ale to je z jiného důvodu.