No, od učitelky na technologii přípravy pokrmů s titulem z Gastronomie, jsme slyšeli, že právě olivový olej je sice kvalitní a poměrně zdravý, ale smažit na něm by se nemělo pro špatné snášení vysokých teplot. To za sebe mohu potvrdit, protože se začíná pálit o mnoho rychleji, než jiné oleje, používané k smažení. Navíc by mohla platit i obecná poučka, že čím je tuk tužší, tím lépe ono smažení snáší - ne máslo. A pokud by někdo chtěl být opravdu zdravý, myslím, že se smaženým pokrmům vyhne obloukem, či je minimalizuje. :)
Jak tohle nekdo muze napsat.. olivovy olej ( ja kupuji extra panensky) vydrzi teplotu pres 200 stupnu. Ostatni jako repkovy ci slunecnicovy jen okolo 170. Kde jste proboha vzal ze se drive pripaluje? Naopak...sice se smazenim vytraceji hodnotne latky ale i tak je to porad dle me nejlepsi smazeni. Staci ho opravdu jen trochu, vyzivnejsi je samozrejme za studena. Vite na cem vari top kuchari? Na kvalitni panvi a olivovem oleji.. nejdriv je dobre neco o tom vedet a ne psat takove hlouposti ;-)