Zmíněná sůl NaCl mi vadí nejmíň, ale hodně mi vadí soli kyseliny dusité, dusičné a fosforečné: v masných výrobcích se to jen hemží dusitany, dusičnany, trifosforečnany, polyfosforečnany. To nevíme nic o glutamanu (možná je nazýván "extrakt z droždí" k oblbnutí zákazníka). Další rána je přídavek cukrů, jako dextróza, glukózový sirup. Dále by se našly přísady s lepkem, tedy moučné náhražky masa.
A vám vadí sůl!!!
http://www.zdravapotravina.cz/h/%C5%A1unka?description=%C5%A1unka
test nemá moc dobrou vypovídací hodnotu - zejména, pakliže jste do něj zařadili tzv. švarcwaldskou šunku a španělský jamón. Uvědomte si, že se jedná o technologicky zcela odlišné výrobky, kde zejména u jamónu nedochází k tepelné úpravě a množství soli je nutné ke správné konzervaci... příště je prosím zařaďte do srovnání sólo!