proč je na trhu tolik s prominutím srač...,co kdyby byl k mání opravdu jogurt živý a z mléka,nedopovaný škrobem a jiným sajrajtem.Na trhu tohle splňují asi 4-5výrobků.Zbytek je jen plýtvání surovinou.Kdysi měl jogurt záruční dobu 3dny,dnes klidně 3měsíce.Přidáním různé chemie se zakládá zase na různé alergie,je to začarovaný kruh.Jíme tak "kvalitní stravu",aby jsme se následně museli léčit,a zase z toho žijí farmaceutické firmy.Jak už bylo řečeno-"chemie nás zabije".-
protože čím levněji se vyrobí, tím je vyšší zisk! O to přece byznysu jde. Proto ty levné náhražky, aditiva a chemikálie všeho druhu. Jídlo je předmět podnikání. Není tu žádná instituce, která by spotřebitele ochránila: spotřebitel musí věřit jen sobě a svému zdravému úsudku. Neochránila ho před posypovou solí nebo metanolem, neochrání ho před ničím. To je dobré vědět. Jak pročítám diskuze, hodně lidí už vystřízlivělo ze supermarketových supernabídek. Ještě by to chtělo, aby doktoři přestali dělat mrtvého brouka a hezky naplno řekli, co je i průměrnému člověku jasné - že strava a zdraví jsou těsně propojené. Ne jenom v těhotenství. :-))))
Stále se prodávají kvalitní jogurty, jen za to nikdo těch 14Kč nedá. Národ chce levnější věci, protože jogurt nekupuje kvůli chuti, ale ze zvyku. Někde se dočetli, že jogurt je zdravý, tak ho chtějí. Ale nejsou ochotni za "to" zaplatit víc jak 5Kč (univerzální cenová hranice, bez ohledu na objem). A protože tu existuje tahle poptávka a protože se za ty peníze jogurt prostě udělat nedá, tak se holt vyrábí tyhle "s prominutím".
Jestli s tím chcete něco dělat, tak přestaňte kupovat tyhle "s prominutím" a začněte kupovat kvalitní věci. Já kupuji Hollandii a občas se vyděsím, když v regálu není. Prodavačka říkala, "ale on to nikdo nekupuje, lidé chtějí Dobrou mámu".