Názor k článku To aseptická linka vyrobí trvanlivé mléko, ne chemie od Zřejmě primitiv - To bude ale zřejmě jen tím, že se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2013 20:56

    Zřejmě primitiv (neregistrovaný)

    To bude ale zřejmě jen tím, že se v okolí vašeho otevřeného mléka (u vás doma) prostě ty správné bakterie nevyskutují. Případně je tam přemíra neprospěšných baktérií (to by se vám ale mělo rychle kazit i každé otevřené mléko).

    Já když nechám mléko otebřené tak klasicky "nabřáskne". Ale je pravda, že celé roky jsem dělal vlstní kefíry, jogurty a zakysaná mléka.

    Také dělávám kváskový chléb. Tyto bakterie nemají na mléko vliv, ale věřte že i ten kvásek se zakládá o poznání snadněji dnes než před dvěma lety. Prostě ty bakterie v okolí (a zřejmě i ve vás) neviditekně stále přetrvávají.

    Podobně můžete pozorovat například i kolonizaci pařezů a mrtvých stromů dřevokaznými houbami.

    P.S.
    Osobně dlouhodobě uchovávm potraviny zejména sušením a kvašením, v menší míře zavařováním a cukrem/solí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).