TOP TEN nejméně oblíbených jídel – poslední tipy!

2. 10. 2010

Sdílet

 Autor: Agentura SXC
Aktualizováno 2. 10. 2010 18:29
V neděli 3. 10. o půlnoci uzavíráme soutěžní anketu, v níž sbíráme vaše tipy na jídla, která prostě nemusíte. Který pokrm si podle vás zaslouží nálepku „nejhorší jídlo“?

Tipy již prosím neposílejte, výsledky a vítěze najdete ZDE.

Děkujeme vám také za vaše komentáře, které nás pobaví a často také v duchu přenesou zpět do školní jídelny. Z vašich poznámek vyplývá, že skutečně právě tam se zrodily ty největší nenávisti.


Autor: Agentura SXC

Upozorňujeme, že v žebříčku jsou zahrnuta pouze jídla, která jste nám poslali na e-mailovou adresu soutěže, a nikoli ta, o kterých píšete do diskuze pod článkem.

Tyto názory vítáme, ale pokud chcete, aby váš favorit měl šanci na dobré umístění (a vy na výhru kuchařky), pošlete nám je prosím i prostřednictvím e-mailu na adresu soutez@vitali­a.cz.

Přiznávám, že jeden ze zaslaných tipů mi činil potíže. Netušila jsem totiž, co je to přívarek. Hledala jsem, a na internetu – kromě vášnivé diskuse na toto téma – našla: Že nevíte, co je to přívarek? A co takové typicky české jídlo: vepřo-knedlo-zelo?! Vepřo je maso, knedlo je příloha a zelo je co? Aha! Fajn, jen pořád nevím, zelo je co? Dobře, přívarek, a česky?

Napsali jste nám:

  • Absolutně nechápu tu zvrácenost snažit se připravit rostlinnou stravu tak, aby vypadala a chutnala jako strava živočišná. Tedy sója upravená jako maso, sójové „mléko“, sójový „sýr“…  No, řekněte, napadlo by někdy někoho mimo psychiatrický ústav snažit se připravit maso tak, aby vypadalo a chutnalo jako fazole?
  • Mým kandidátem je slanina – ne že bych ji neměl rád, ale kuchaři ji rvou všude a všechno to pak chutná po slanině anebo sýru…
  • Dršťková polévka. Nepozřu ani na břehu Hádu…
  • Plíčka. Jediné jídlo, které už po přípravě vypadá jako kočičí zvratky.
  • Prorostlé maso – není to konkrétní jídlo, ale fakt nechápu, co kdo vidí na žvýkání šlach a jiných zbytků. Z toho důvodu si nikdy nedávám guláš v hospodě.
  • Dobré jídlo je dobré, ať už se jedná o masité nebo vegetariánské jí­dlo.
  • Dobré vegetariánské jídlo by mělo jít svou cestou, nesnažit se napodobovat masitá jídla, aspoň ne za každou cenu.
  • Na jídlo se musí člověk těšit, užít si ho, a ne ho jen „přežít“.

O vaši (ne)přízeň se zatím ucházejí

Zde jsou dosavadní kandidáti v abecedním pořadí. Prozatím záměrně neuvádíme pořadí a počet hlasů, nechceme vás ovlivňovat, jen prozradíme, že mezi horké favority nyní patří plíčky, dršťková polívka, boršč, koprová a rajská omáčka.

Seznam není konečný, pošlete nám váš tip!

boršč

buchtičky se šodó

drožďová pomazánka

dršťková polívka

dušený lilek

guláš

koprová omáčka

křen

křenová omáčka

kyselo

ledvinky s rýží a hnědou omáčkou

maso

mléko

mořské plody a podobné příšerky

mozeček

nudle s mákem

okurková omáčka

plíčky

prejt

přívarky

pudink

rajská omáčka

rajská polévka

rybí filé

rýžový nákyp

sladká zadělávaná rýže

slanina

škraloup ze svařeného mléka

škubánky s mákem

tučné, prorostlé maso

vařené brambory

Pomozte nám sestavit TOP TEN nejméně oblíbených jídel

Napište nám na adresu soutez@vitali­a.cz, který pokrm je pro vás ten nejhůře stravitelný (i když je uvařený, jak má být; nemáme na mysli jídla prostě jen nepovedená), který byste nejedli ani za nic, nebo jen v krajním případě (ne každý je hrdina a odmítne specialitu od tchyně).

Z došlých tipů sestavíme žebříček a vylosujeme tři výherce, kteří od nás dostanou výtisk Vegetariánské kuchařky po česku. Podle ní si jistě uvaříte jídlo, které vám chutnat bude, i když třeba nejste vegetariáni (vyzkoušeno na vlastní chuťové buňky).

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).