Jogurty klasické nejím(jsou kyselino tvorné) nebo velmi málo naopak pokud mám chuť na jogurt a chci si zachovat zásaditost v těle tedy neomezovat imunitu dám si kysaný jogurt ochucený (vše co je mléčné kysané je zásaditotvorné a prospěšné tělu) , citrusy různé druhy jíme přes zimu - opět pro tělo zásadité a s vitamínem C , neočkuju se proti chřipce a nevím co to chřipka je ! Dokonce blábol že starší lidé nemají jíst citrusy považuji za výplod nemocné hlavy! (není jediný důkaz že citrusy škodí, naopak)
Lidi zapomínají na jednu věc - imunita funguje pouze v těle kde je zásadité prostředí !!! Pokud toto prostředí je narušeno máte problém.
Je úplně jedno jestli užíváte jídlo které ochlazuje nebo otepluje tělo když víte jak tu "teplotu" udržovat v přijatelné formě .
Je logické když je vám zima že si nedáte chlazenou kolu ale teplý čaj.
V zimě doporučuji poměr masa a zeleniny vyvážit na 50% , jedno dodá energii druhé vitamíny a minerály pro správný chod vnitřních orgánů a distribuce energie! V zimě je přísun všech látek a udržování těla v kondici náročnější a jako základ je zásadité prostředí které umí pomáhat proti nemocem ze zimy. Taky doporučená teplota v bytě je 22 stupňů aby tělo nemělo zbytečný kalorický výdej i pro léčbu z nachlazení , je dobré být oblečen i když je vám pocitově teplo.
Je mi líto všech lidí kteří věří podobným článkům které vás dostanou akorát k doktorovy který pouze léčí nikoli vyléčí problém.