Názor k článku Tradiční kynuté lívance jsou nadýchané, lívance bez kynutí šetří čas od peczrib - Zkušené kuchaře instrukce typu "necháme vzejít droždí" ......

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2018 7:33

    peczrib

    Zkušené kuchaře instrukce typu "necháme vzejít droždí" ... "všechny suroviny řádně smícháme", určitě nezaskočí, ale měl jsem fakt problém, jak kvasnice vůbec rozmíchat, aby v mléce nezůstávaly plavat nekooperativně v hrudkách. Přitom to šlo Jednoduše: rozdrobené kvasnice míchat v šálku cca 1:1 s krystalickým cukrem. Krystaly pomůžou rozmělnit všechny hrudky, a když se kvasnice pustí do cukru, tak se z toho třením lžičkou vytvoří hladká pasta. Tu už je snadné naředit trochu teplého mléka a nechat vzejít kvásek.
    Vlastní kynutí sice trvá dlouho a není to na rychlou snídani, ale nadýchané lívance stojí za to.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).