Já mám s českými jablky ze supermarketu ještě horší zkušenosti. Nejen že nevydrží do jara, ony nevydrží ani týden. Už druhý den se na nich objeví velké hnědé skvrny, které je potřeba vykrájet. Třetí den už plesniví bubák i stopka. A pokud jablka rozkrojíte, tak ono jich bude pár lesnivých uvnitř už z obchodu.
Musíte si pomoci tím, že jablka dáte do lednice. Sice jsou pak bez vůně a mdlé chuti, jenže on je měl v lednici už supermarket, takže se tím vlastně už o moc víc nezkazí.
V tomhle mají jablka z dovozu trochu navrch. Jsou sice drahá, ale vydrží. Česká jsou sice trochu levnější, ale vypadají, že to buď už byla padančata, nebo že je vezli v pytlech a na korbě náklaďáku pořádně omlátili. Pak ještě pořádně namočit aby se dobře plesnivělo a do regálu sypat z metrové výšky. No a někdy "v akci" narazíte na materiál, který vypadá jak ze zmrazeného polotovaru. Půlku toho vykrájíte, vůně žádná, chuť nic moc. Ale aspoň že je to sladké, člověk ušetří na cukru. Když si chce pochutnat, tak holt musí na štrůdl sehnat od známých ze zahrady nebo zajít do "bioobchodu".
A pak se odborníci diví, že prodeje jablek rok od roku klesají.