Farmářské tržiště Praha zve návštěvníky na tradiční zabíjačky! Každá z nich se koná u příležitosti otevření Vánočních tržišť Jiřák, Kubáň a Náplavka.
„Ačkoliv je zabíjačka vesnická záležitost, chceme tuto letitou tradici přinést i na městské tržiště,“ říká za pořadatele o. s. Archetyp Jiří Sedláček. „Hned z kraje můžeme uklidnit rigidní zastánce práv zvířat, protože pobíhat čuníka nikdo na tržišti neuvidí, ale zároveň potěšit gourmety, protože výsledné pochoutky budou tradiční a poctivé. A poněvadž byla často zabíjačka na vesnicích i příležitostí k setkání rodinné sešlosti a přátel, přáli bychom si, aby se i u těch našich sešli kamarádi, sousedé i náhodní hosté.“
Těšit se můžete na domácí jitrničky, kroupová i žemlová jelítka, tlačenku světlou i tmavou, prejty, sulc a konečně i na teplu kuchyni – na opravdový zabíjačkový guláš, ovarové kolínko a kroupovou černou polévku. Křenu, hořčice, vejmrdy a dobrého chleba nepočítaně. Pro zpestření a pro pravé labužníky budou řezníci na grilu opékat jitrničky, jelítka a klobásy.
K zabíjačce patří kvalitní domácí kořalka, splachovat můžete rožnovským kvasnicovým pivem Radhošť (11o) anebo Rothschild (13o), které budou také na čepu.
První zabíjačka bude na Jiřáku 1. prosince (středa), druhá pak v sobotu 4. prosince na Náplavce a poslední v tomto roce na Kubáni v úterý 7. prosince 2010. Vždy od 11:00.
Farmářské tržiště Kubáň
otevřeno od 7. 12. do 23. 12. denně 10–19 hodin
zabíjačka úterý 7. 12. od 11 hodin
Farmářské tržiště Jiřák
otevřeno od 1. 12. do 23. 12. denně 10–19 hodin
zabíjačka středa 1. 12. od 11 hodin
Farmářské tržiště Náplavka
otevřeno první 3 soboty (4., 11., 18. 12.) v prosinci 9– 17 hodin
zabíjačka sobota 4. 12. od 11 hodin