Nejlehčeji stravitelná forma mléka je kyselé mléko. Ovšem toho nedocílíte díky zmiňovanému výrobnímu postupu. Mléko jen odporně zhořkne. A ten "mýtus" o zahlenění je fakt, který mohu i já potvrdit: odkašlávala jsem každé ráno jako kuřák, večer uléhala k spánku a hlava mi jakoby natékala, což vypadalo jako začínající rýma, špatně se mi dýchalo. Když jsem vynechala mléko a mléčné výrobky kompletně (jogurty,zmrzliny, mléčné čokolády, sušenky, kde je jakýsi mléčný prášek), ohromně se mi ulevilo a byla jsem jak znovuzrozená. K těm výzkumům dodám tolik: mléko v jakékoliv formě (hlavně práškové) se už tolik zahnízdilo v potravinových recepturách výrobců, že není žádná vůle zkoumat, čemu škodí. ostatně kdo by takový vědecký výzkum financoval? Kdo má zájem, aby lidé jedli zdravě a byli zdraví? Vůbec nikdo, jen vy sami, přátelé.