Nejlehčeji stravitelná forma mléka je kyselé mléko. Ovšem toho nedocílíte díky zmiňovanému výrobnímu postupu. Mléko jen odporně zhořkne. A ten "mýtus" o zahlenění je fakt, který mohu i já potvrdit: odkašlávala jsem každé ráno jako kuřák, večer uléhala k spánku a hlava mi jakoby natékala, což vypadalo jako začínající rýma, špatně se mi dýchalo. Když jsem vynechala mléko a mléčné výrobky kompletně (jogurty,zmrzliny, mléčné čokolády, sušenky, kde je jakýsi mléčný prášek), ohromně se mi ulevilo a byla jsem jak znovuzrozená. K těm výzkumům dodám tolik: mléko v jakékoliv formě (hlavně práškové) se už tolik zahnízdilo v potravinových recepturách výrobců, že není žádná vůle zkoumat, čemu škodí. ostatně kdo by takový vědecký výzkum financoval? Kdo má zájem, aby lidé jedli zdravě a byli zdraví? Vůbec nikdo, jen vy sami, přátelé.
Ano, nejdriv se z mleka izoluji vsechny uzitecne slozky, jako je tuk a bilkoviny, az zbyde jen namodrala ridka vodova kapalina. Do ni se pak vsechny ty odseparovane slozky zase vrati zpet, ovsem v praskove forme. Inu mesta musi zasobovat venkov, tak to podle toho vypada. Kdyz jeste fungoval venkov a zasoboval mesta, tehdy to jeste byly opravdove potraviny.
Tak se nějak nemůžu zbavit myšlenky, která mě docela děsí: týká se toho práškového mléka, všudypřítomného v jakýchkoliv potravinách. Jestli se nepoužívá proto, aby zamaskoval práškový melamin. Docela bych ráda znala vaše názory. Myslím,že smrt kojenců v Ćíně byl jen vršek ledovce. V Evropě se popravovat nebude, takže co s tím melaminem? Škoda ho vyhodit, když jde přece v prvé řadě o zisk.
Ze ma nekdo intoleranci jeste neznamena, ze mleko obecne zahlenuje. To je asi jako bych napsal, ze lepek zahlenuje, protoze existuji lide vuci nemu intolerantni (je jich akorat nasobne mene, ale na principu to nic nemeni). Ja osobne piju mleko kazde rano a casto se k nemu dostanu pres den, zadne subjektivni ani objektivni potize z toho nemam. Naopak jsou mlecne bilkoviny vecer po tezkem treninku jedny z nejlepsich regeneracnich prostredku. Opet zopakuji - pro ty, kteri nemaji problem s nesnasenlivosti.