Problém je i to, že pravidla třídění nejsou jednotná (což je docela fascinující v době, kdy existuje předpis skoro na všechno. Navíc je zajímavé, že označení odpadu na výrobku nemusí být (stačí na velké krabici, se kterou se to ale už neprodává). Asi to bylo pro výrobce moc drahé, možná až likvidační).
V článku se např. zmiňuje šedý kontejner, ale u nás takové kontejnery nejsou. Podobně třeba nedávno proběhla informace, že v Praze se nesmí do bioodpadu dávat skořápky od vajec. U nás můžou (jsou přímo zmíněny v seznamu toho, co do kontejneru patří). O povinnosti/nepovinnosti umývat kelímky od jogurtů ani nemluvím, to je už evergreen střídajících se informací (i když mám pocit, že v poslední době převládla informace, že se vymývat nemusí - aspoň něco).
Pak je otázka, jestli mám riskovat znehodnocení tříděného odpadu, nebo to raději neriskovat a hodit něco do směsného, pokud je nejisté, kam to patří.