Med kupujte jedině od včelaře, i když může být dražší. Včelař si nikdy v místě bydliště neudělá ostudu tím, že by med pančoval. Přírodní med je samokonzervační a nepotřebuje žádné přísady aby vydržel. Vydrží roky skladování a maximálně zkrystalizuje. To není na závadu, zahřátím se dá zase rozpustit. Levnější med může vyrábět jen fabrika, která ho šidí. Cena medu vždy souvisí s cenou cukru na trhu a je minimálně 4x větší.
v Česku máte celkom dobre podávané informácie v poslednej dobe o podvodníkoch, aspoň = Potraviny na pranýři, ako inak, my sme zase pozadu, samozrejme, že med jedine od včelára, ale nie v každom okolí sa nachádza nejaký, u nás na severozápade sa dá kúpiť len tkz. bio v alberte alebo predražené v ekoobchodíkoch, ale máloktoré z nich sú včelstvá zo Slovenska či Čiech. Vraj štáty mimo EÚ. Tak Slovensko sa hrdí najlepším medom aj bryndzou /a vraj v posledne aj produkciou pervitínu/ a takto to upadlo. Medy zo zahraničia sú predražené a nemajú dobrú chuť a o živinách ani nevravím. Práveže od včelára je to lacnejšie, lebo ten predáva v kvantách a neplatí sa za distribúciu a tovar. Med som naposledy zohnala na vianočných trhoch, keby som vedela, že by bol taký dobrý, tak nakúpim oveľa viacej, teraz je už minutý a nemôžem zohnať medovicový /lesný slovenský opäť nikde.