Moje mamka razila názor, že do bramborového salátu lze dát skoro vše, tedy mrkev, petržel, celer, nakládané okurky, hrášek, papriku, případně i vejce, kabanos, cibuli a podobně. Samozřejmě se salát doplňuje vývarem a podle chuti trochou kyselého láku třeba z těch okurek. To už je na kuchaři. A všeho přiměřeně, nic kromě brambor nesmí převažovat. Kabanos a majonézu přidávám až v den spotřeby.
Po mamce jsem "zdědil" dvě základní finty, které používám celý život.
1. Brambory loupu hned za tepla, když jsou ještě tak horké, že mám od nich ruce úplně rudé. To proto, že škrob po vychladnutí lepí a loupání jde výrazně hůř. K loupání nepoužívám nůž, ale obrácenou čajovou lžičku.
2. Mrkev vařím zvlášť a vodu mírně přesolím. Mrkev pak není tak sladká.
18. 12. 2019, 16:33 editováno autorem komentáře