Názor k článku Umami - chuť glutamátu maskuje jídlo, které žádnou chuť nemá od omg - co teprve budete delat, az si prectete o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2011 9:23

    omg (neregistrovaný)

    co teprve budete delat, az si prectete o tom, ze americanka zemrela po vypiti galonu destilovane vody. kdo by to byl rekl, ze vas muze zabit i vypita voda.

    http://www.astm.org/DIGITAL_LIBRARY/JOURNALS/FORENSIC/PAGES/JFS13331J.htm

    Vzdy a vsude jde o to v jakem mnozstvi jakou latku prijmate. To, ze si telo syntetizuje samo glutamat sodny je fakt. To, ze kdyz do tela prijmete oralne dalsi, tak se kratkodobe zvysi jeho hladina a zdrave telo na to reaguje jako ostatne u vsech latek zpomalenim nebo zastavenim syntezy vlastniho glutamatu a pouzije ten prijaty v potrave je taky fakt. Drobny detail je jen ten, ze telo si vyrabi ten glutamat v prubehu celeho dne. Kdezto v potrave prijmete v kratkem casovem intervalu davku ktera se telo normalne vyrabi nekolik hodin. Tato zvysena koncentrace se pak projevi i v miste "urceni" tedy tam, kde glutamat vyrabeny telem vykonava svou fukci. Vysledek? "Otravite" si centralni nervovou soustavu, protoze primarni ucel glutamatu je fungovat jako "neurotransmitter". K popsanym problemum patri nejen bolesti, ale take nesoustredenost, zhorsena pamet (kratkodoba i vzpominky). Zde mate shrnuti vyzkumu s potlacenim receptoru hladiny glutamatu, ktery ma za nasledek jeho nadprodukci a vede ke schyzofrennimu chovani. http://www.innovations-report.com/html/reports/medicine_health/glutamate_a_good_thing_schizophrenia_121133.html Dobrou chut.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).