Názor k článku Umami - chuť glutamátu maskuje jídlo, které žádnou chuť nemá od Dobrota - Toto byl velmi přínosný příspěvek. Máte pravdu i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 5. 2012 17:24

    Dobrota (neregistrovaný)

    Toto byl velmi přínosný příspěvek. Máte pravdu i v to, zda je glutamát vyroben z přírodních surovin nebo uměle. V podstatě je vyroben uměle z vypěstovaných surovin.

    Škodlivost Glutamátu není pro všechny lidi stejná, ale je prokázaná. Pro lidi, kteří jsou citlivější/méně odolnější je důležité, že vyvolává demenci, Alzheimerovu nemoc, degeneraci sítnice a u dětí poruchy (jedna z nich je autismus).

    Kdo zná kořenící přípravek bez glutamátu, který obsahuje inosinát a guanylát sodný (bývají řazeny i jako 5´-ribonukleotidy)?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).