Glutamát je obsažen ve všech sojovkách, i v těch "přírodních" jako je shoju, tamari a podobné a v japonských je ho nejvíc, protože používají právě řasy na výrobu a dochucení. V podstatě se dá říct, že pokud se tím necpete denně tak je tělo schopné dávku jedné porce jídla bez problémů zpracovat.
Zkuste si udělat čínu bez sojovky, je to hnus, te není čína...
Jednou, dvakrát týdně proč ne.
Stejné hysterie jsou z cukrem, který tělo potřebuje jinak prostě nejede...a děti obzvlášť.
Podobné hysterie jsou skutečně nebezpečné pro "stádo", viz.- jezte hodně ovoce a zeleniny....
.... ale to, že 80% produkce v super-hyper-marketech je GMO původ ze Španělska, Holadska a Itálie nikoho neděsí ? Je přirozené jíst v zimě čerstvé jahody, nebo rajčata?
Navíc je obrovský problémto, že to nevidí slunce a dozrává to ve skladech. Pak je to všechno napadené plísní, navíc to horší co v německu likvidují právě pro zvýšený obsah mykotoxinu jde na český trh :) A taková otrava mykotoxinem je 100x horší než otrava sodíkem, cukrem, nebo jak se píše glutamanem. Jaké má člověk šance ... asi nejíst :-)
Pro mne je to otázka očisty, pokud se tělo pravidelně zbavuje bordelu, nemáte problém.
Tělo je dokonalý organismus a snese téměř všechno pokud se pravidelně čistí.
Očista jater, ledvin, krve, střev. Protiparazitální procedury apod...
Pokud se Vám ucpe odpad je potřeba ho pročistit, jinak budete mít sr.čky v obýváku a nakonec v celém baráku.