A mate snad nejake zdravotni komplikace, co by vedly na stevii? Stevie je u nas zakazana jako sladidlo, ale povolena jako doplnek stravy myslim. Navic je antimiktobioticka a da se u nas pestovat, dale pak se tim daji dezinfikovat usta, cistit zuby, kloktat. Atd atd... myslim, ze negativa nejsou.. pokud to nejite po hrstich.. narozdil jako od aspartamu, coz byl defakto v USA parlamentu schvalen nervovy bojovy jed. Ejhle najednou jako sladidlo v 70% potravinach. Proc ne stevie? Protoze je to rostline, nikdo by na tom nevydelal, nikdo by nebyl nemocny a tudiz by farma ekonomika byla taky na mizine atd.... premyslejte o svete prosim... je to jednoduche. hlavne mit vlastni nazor, proc ci ono se deje/nedeje. a uz vubec si nemyslete, ze nekdo chce vase dobro.. spise naopak ;-). to is hlavne uvedomte. Spokojeny clovek neni dobry bussiness...
Ja netusim, jake to muze mit komplikace.. myslim to tak, ze mi chutna a pouzivam ji, ale nemuzu vedet, jak je to s ni doopravdy.. Ja prave o svete premyslim dost, tudiz uz neverim nicemu, spousta veci je jen marketing, kdovi jestli za par let nereknou, ze i stevia je karcinogenni. Jinak se zbytkem souhlasim - nikdo nebude myslet na vase dobro..
vážená, proboha, když nevíte o stravě zhola nic, nepište nesmysly...
ad mozek a sladké... jednak nemáte pravdu, děje v těle se řídí zcela na jiném principy a cukr je spjat s inzulínem a obsah cukru v potravinýách nesouvisí s tím, zd aje potravina sladká či nikoli... rýže sladká není a obsahuje skoro 80% sacharidú tedy cukru... takže kdyyž si dám do kafe sladidlo a sním k masu rýži, mám cukru víc než dost... proboha, můj ty svatá prostoto...
Dobrý den,
jako náchradu k chemickým sladidlům můžete využít xylitol. Toto přírodní sladidlo, obsahuje méně kalorií než cukr, přitom má stejnou sladivost a chuť. Více než 40 let zdravotnických výzkumů prokázalo, že xylitol zabraňuje kazení zubů a pomáhá předcházet ušním infekcím.
Další informace o xylitolu najdete na http://www.brezovycukr.cz
V článku se píše, že umělá sladidla zvedají hladinu inzulinu v těle. Jsou ale sladidla, která jsou přírodní, s přírodním složením. Třeba isomalt. Vyrábí se z cukrové řepy a má velmi nízký GI, takže jím můžou sladit i cukrovkáři. Více na http://www.isomalt.cz
Zdravím,
já jsem spíš pro přírodní sladidla, která jsou pro tělo více užitečná než škodlivá. Jednou takovou možností je i xylitol, který kromě nízkého obsahu sacharidů a kalorií - viz zde http://www.brezovycukr.cz/pozitivni-ucinky-xylitolu/ působí také preventivně i proti zubnímu kazu, což dokazuje i to, že se dává do zubích past.