Dobrý den, stévie je velmi sladká, můžou ji používat i cukrovkáři, ale má pachuť, která se nedá vždy přehlédnout. Třeba přírodní sladidlo isomalt ( http://www.isomalt.cz ), se u nás běžně používá v cukrářství a žádnou pachuť nemá.
Dobrý den,
pokud potřebujete náhradu za klasický cukr, můžete vyzkoušet xylitol. Xylitol je přírodní sladidlo, které snižuje kazivost zubů, pomáhá čistit tělo a dá se získat ekologickým způsobem.
Více informací získáte na http://www.brezovycukr.cz
Ahoj, místo umělých sladidel se dá používat také maltitol, který se vyrábí ze škrobu. Má skoro stejnou sladivost jako bílý cukr, ale má nižší glykemický index a o polovinu méně kalorií :). Více se dozvíte zde na http://maltitol.cz/