"Ačkoli vědci a přizvaní ochutnávači ve víceméně reklamní reportáži tvrdí, že spotřebitel má při jeho konzumaci „stejný pocit jako u normálního hamburgeru“. To samozřejmě nemůže být pravda"
A jéje, vrchní ochutnávač Brouk Pytlík, který u toho tradičně vůbec nebyl, opět zasahuje...
Pokud to nemá stejné složení, tak to prostě objektivně nemůže mít stejnou chuť. A jak je známo, tuk je nositelem chuti (rozpouští se v něm řada látek, které chuť ovlivňují), takže když tam chybí, chuť bude jednoduše jiná (stejně jako nízkotučné výrobky nikdy nebudou chutnat stejně, jako ty "normální").
Samozřejmě je tu stránka subjektivní - někdo může chuť "nového" masa (stejně jako nízkotučných variant jiných výrobků) hodnotit i jako lepší (i když o tom silně pochybuji), někdo jako horší, ale určitě ne stejnou!
No ale právě to sádlo v tom chybí. Však píšu, že tuk je nositelem chuti.
Také jsem nepsal, že by to nemohlo někomu chutnat. Když se to hodně osolí (až přesolí) a přidá se tam nějaké pálivé koření, tak to může mít i nějakou chuť, ale rozhodně nehrozí, že to bude chutnat stejně, jako vhodně upravené (tedy nepřesolené a nepřekořeněné) maso.